+ 359 (0) 886 39 25 96

Туристически маршрути


За улеснение на туристите в рамките на проект „Богатствата на Западни Родопи“ са разработени разнообразни маршрути и тематични пакети, с продължителност от 3 и 6 дни (т.е. с 2 или 5 нощувки), които да разкрият неповторимостта на региона и да подпомогнат туристите в съпреживяването на магията на Западни Родопи.

Маршрутите и пакетите са създадени така, че да се комбинират помежду си, да гарантират на туристите, че няма да пропуснат забележителностите в региона и да ги подпомогнат в създаването от тях на собствени туристически пакети.

Основните маршрути са 6 – за всеки вид туризъм – селски, културен, здравен и СПА, еко, приключенски и лов и риболов. Тъй като в региона има възможност за практикуване на целогодишен туризъм, разработени са и пакети за четирите сезона – пролет, лято, есен и зима. В тях се акцентира на красотата на отделните сезони и възможностите за интересно прекарване на времето.

Според Вашите лични предпочитания, можете да избирате между следните маршрути:

За любителите на селския туризъм – “Гостоприемната Родопа – хора, бит, традиции, култура и природа”;

За феновете на културния туризъм – “Родопски кръстопътища – мостове на времето”;

За туристите, които искат да се поглезят със СПА процедури и търсят спокойствие и тишина – “Здраве и отмора в прегръдките на Западни Родопи”;

За практикуващите екотуризъм – “Опознай Западните Родопи – дивни и диви”;

За предпочитащите приключенията, движението и спорта – “Приключение в земите на Орфей – почувствай волността на планината”;

За любителите на лова и риболова – “Лов и риболов в Западни Родопи”.