+ 359 (0) 886 39 25 96

Сезонен пакет Есен


Багрите на есента в Западни Родопи не могат да се опишат с думи – трябва да ги видите!

 По граничната бразда

 1 ден. Пристигане и настаняване в селска къща за гости (семеен  хотел) в село Буйново. След обяд – пешеходен преход до селата Кожари, Водни пад и Кестен (около 2–4 часа в двете посоки). Вечеря с домашно приготвени местни  гозби и ястия. Нощувка.

2 ден. След закуска – целодневен пешеходен (езда) преход през местността „Врътката” и по граничната бразда, през 14-та застава до 12-та застава. Сух пакет за обяд. Настаняване и вечеря в преустроената в семеен хотел 12-та застава.

3 ден. След закуска – преход през местността „Вълков дол” към село Барутин. Трансфер до град Доспат. Свободно време за разглеждане на язовир „Доспат” и обяд в рибен ресторант. Отпътуване.

Други интересни туристически обекти и атракции, които да посетите в района:

 Град  Доспат и язовир „Доспат“ – пристигайки  в гр. Доспат можете да се разходите около язовира, да отидете на риболов (костур,  шаран, кефал, уклей, червеноперка и пъстърва)  или да се разходите  с лодка по язовира, да обядвате в рибен ресторант и да разгледате уникалната изложба на български родопски носии в местното читалище.

Крепост „Каукал“ се намира на връх Каукал, на 2 км западно по права линия от центъра на гр. Доспат. На 3 км. по посока Доспат – Гоце Делчев има отбивка,  по която се достига до обекта. Разстоянието е 1,7 км от главния път.

Римски мост  до  с.  Любча – Намира се в землището на с. Любча (на 10 км от гр. Доспат) и до него се достига по пътека от центъра на селото за около 1 час. Мостът е построен е около 3 век и по него са запазени надписи на латински. В околността е намерен единствения в  Родопите египетски  бръмбар Скарабей.

Тракийско  светилище „Скалето– скално образувание, използвано като тракийско светилище  през късната Бронзова епоха и през Желязната епоха.

Село Триград – пристигайки в с. Триград можете да посетите пещерата Дяволското гърло, „Музеят на Мечката”, да участвате в екстремно приключение в Харамийската пещера, да направите целодневен пешеходен преход по маркирана пътека до защитената местност „Чаирите” или до резервата „Шабаница”.

 

Виж още:

Кратък маршрут, Западни родопиКратък маршрут:

Сезонен пакет Зима