+ 359 (0) 886 39 25 96

Риболов в Западни Родопи


Туристически пакет

РИБОЛОВ В ЯЗОВИР ДОСПАТ

(3 дни, пакет риболов)

1 ден. До обяд – пристигане в град Доспат и настаняване в къщи за гости (в семейни хотели). Свободно време за почивка и обяд. След обяда – образователна екскурзия до язовир „Доспат” и разглеждане на язовира (общо около 3.30 часа в двете посоки, вкл. с разглеждането, включващо беседа за региона, за историята на язовира и за риболова в него). Разходката включва най-интересните и красиви заливи на яз. Доспат.

Вечеря с местни специалитети. Възможност за организиране на фолклорна програма.

2 ден. След закуска – ден за риболов в района на язовира. За рибарите се предлага специализиран риболовен пакет, включващ възможност за смяна на зоните за риболов и организиран пикник за обяд.

За придружаващите лица: преди обяд – пешеходен екотур „Язовир Доспат – перлата на Родопа”. Предвижда се бране на лековити билки и горски плодове с почивка в туристически бази. След обяд – запознаване с Доспат – посещение на Музея на родопската чешма, на Туристическия информационен център, на изложбената зала в центъра и на специализираната постоянна изложба на Доспатската носия в читалище „Иван Вазов”.

Вечерта – вечеря в рибен ресторант с уловена през деня риба и с доспатски ястия.

 3 ден. Кратък сутрешен риболовен сеанс из язовира. Посещение на стената на язовир „Доспат”. Обяд и отпътуване.

Виж още:

Дълъг маршрут, Западни РодопиДълъг маршрут (6 дни)

Лов в Западни Родопи